Master and Commander: The Far Side of the World

Russell Crowe als onverschrokken kapitein

NET 5 - maandag 16 augustus om 20:30

Russell Crowe moet alle zeilen bijzetten in deze historische en epische film.

De Engelse kapitein Jack Aubrey leeft in het tijdperk van Napoleon. Hij krijgt de opdracht om, samen met zijn bemanning en hun schip The Surprise, het sterke Franse schip de Acheron te overmeesteren. 

Master and Commander: The Far Side of the World

Jack Aubrey neemt die opdracht heel serieus en doet er alles aan om zijn missie tot een goed einde te brengen. Jammer genoeg vergeet hij dat zijn schip en bemanning wel eens het slachtoffer kunnen worden van dit enthousiasme.

Prijzen

De Amerikaanse Academy kende Master and Commander: The Far Side of the World maar liefst tien Oscarnominaties toe, waarvan er twee werden verzilverd. Hoofdrolspeler Russell Crowe viel helaas buiten de prijzen.

Verkleedpartijen

Master and Commander: The Far Side of the World was niet de eerste en zeker niet de laatste film waarvoor Russell zich moest verkleden. Hiervoor schitterde hij in Gladiator en na zijn rol als kapitein in deze film, volgden onder meer in Robin Hood en Les Misérables. Voor beide films droeg hij historische kostuums. Daarna verscheen Noah, over de ark van Noach. Ook hiervoor heeft Russell zich in verschillende kostuums gehesen.

Meer over