Smullen maar!

Masterchef Australië: Dessert Masters gaat van start op Net5

NET 5 - dinsdag 5 december om 19:29

© Talpa

Als je verzot bent op MasterChef moet je nu vooral blijven opletten. Vanaf vandaag zendt Net5 Masterchef Australië: Dessert Masters uit, een spin-off van de reguliere reeks waarin de beste banketbakkers het tegen elkaar gaan opnemen.

Deze spin-off van Masterchef Australië wordt een programma om je vingers bij af te likken.

MasterChef Australië: Dessert Masters

Waar in eerdere seizoenen van Masterchef Australië thuiskoks zich nog van hun meest veelzijdige kant moesten laten zien, is dat in MasterChef Australië: Dessert Masters een ander verhaal. In deze spin-off creëren tien aspirant-koks de meest onweerstaanbare desserts, gebakjes en alles wat zoet en lekker is, in de hoop om de eerste Dessert Master van het land te worden en met 100.000 dollar naar huis te gaan. Aan juryleden en presentatoren Melissa Leong en chef-kok Amaury Guichon de eer om al dit lekkers te proeven en te beoordelen.

Adriano Zumbo

Het leukste aan deze show is dat de kandidaten niet zomaar de eerste de beste zijn. Ze weten stuk voor stuk hun weg in de keuken te vinden en zijn zelfs al bekend in hun thuisland en daarbuiten. Onder hen bevindt zich dan ook onder meer Adriano Zumbo, die je kunt kennen van de Netflix-hits Zumbo's Just Desserts en Sugar Rush. "De cast voor Dessert Masters behoort echt tot de crème de la crème van de Australische banketbakkerswereld", zo vertelt presentatrice Melissa Leong alvast. "Het kan gewoon niet beter."

Aftrap

In deze eerste aflevering moeten de deelnemers gelijk laten zien wat ze waard zijn. Ze krijgen de opdracht om in drie uur tijd een dessertmeesterwerk te creëren dat beschrijft wie ze zijn. De persoon die dat het beste doet, wint de enige immuniteitsspeld die dit seizoen rijk is. Dit kan hem of haar behoeden van een vroegtijdige uitschakeling in een latere eliminatie-uitdaging.

Niets missen? Masterchef Australië: Dessert Masters is vanaf 5 december elke werkdag om 19:30 uur te zien op Net5.

Meer over