Matchstick Men

Nicolas Cage blijkt een dochter te hebben in Matchstick Men

Paramount - zaterdag 17 februari om 20:00

© Warner Bros.
Roy Waller (Nicolas Cage) is in Matchstick Men een gehaaide oplichter. Samen met zijn partner Frank (Sam Rockwell) draait hij zijn slachtoffers moeiteloos een poot uit. Privé gaat het Roy minder voor de wind. Zijn angststoornissen en dwangneuroses kan hij alleen bedwingen dankzij zijn psychiater en de nodige medicatie.

Zelfs die medicijnen kunnen Roy niet helpen zijn tics onder controle te houden als hij zijn dochter Angela (Alison Lohman) voor het eerst ontmoet. Dat hij niet lang voor de ontmoeting niet eens wist dat hij een dochter had, helpt natuurlijk ook niet mee.

Matchstick Men

In Matchstick Men vertelt regisseur Ridley Scott (Gladiator, Alien, Blade Runner, The Martian) eigenlijk drie verhalen in één:

- Het verhaal van oplichters Roy en Frank die een grote slag proberen te slaan;
- Het verhaal van Roy die worstelt met zijn psychische problemen;
- Het verhaal van Roy die ontdekt dat hij een puberdochter heeft.

En dat is nog niet alles. De vijftienjarige Angela ontwikkelt ook nog eens een fascinatie voor Roys oplichtingspraktijken. Lukt het Roy om in turbulente tijden zijn leven op de rails te houden?

Auditie

Voor haar audities voor de rol van Angela kleedde en gedroeg Alison Lohman zich als een meisje van veertien. Ze was zo overtuigend dat Ridley Scott dacht dat ze ook echt veertien was. Pas toen Lohman hem haar echte leeftijd vertelde wist de regisseur dat de actrice al 23 was.

Matchstick Men is een verfilming van de gelijknamige roman van Eric Garcia. 

Meer over