UEFA Champions League

Matthijs en Ronaldo tegen Lyon

Olympique Lyonnais en Juventus strijden om een plek in de kwartfinales van de Champions League. De Fransen spelen thuis tegen de Italiaanse club van oud-Ajax-verdediger Matthijs de Ligt en superster Cristiano Ronaldo.

Olympique Lyonnais tegen Juventus, in betere tijden zou dat een confrontatie opleveren tussen internationals Matthijs de Ligt en Memphis Depay. Daarvan komt het zeker niet in deze achtste finale van de Champions League. Zoals bekend is Depay nog enige maanden uit de roulatie met een zware knieblessure; de vraag is zelfs of de aanvaller het Europees Kampioenschap redt.

Matthijs de Ligt

Zijn Oranje-collega Matthijs de Ligt heeft geen fysieke problemen. Toch draait ook de 20-jarige verdediger bepaald geen zorgeloos seizoen. De verwachtingen waren enorm na zijn overstap van Ajax naar Italië, net als het bedrag dat Juventus naar de Amsterdammers overmaakte. Maar de jonge verdediger worstelde in het begin met zijn vorm en was op een aantal fouten te betrappen. Inmiddels spreekt de jongeling al een aardig woordje Italiaans en lijkt het beter te gaan met hem in Turijn, maar afgelopen weekeinde maakte concurrent Georgio Chiellini zijn rentree na een zware knieblessure. Een extra concurrent dus voor Matthijs.

Meer over:

Reageren