Matthijs gaat door

Sven Hammond zorgt voor muzikaal vertier in Matthijs gaat door

NPO 1 - zaterdag 9 oktober om 21:30

© https://pers.bnnvara.nl/
De muziek in Matthijs gaat door klinkt elke week als een klok en dat is grotendeels te danken aan bigbandleider Sven 'Hammond' Figee. Hoewel hij al minstens 25 jaar pianist is, zat de 45-jarige er tot nu toe niet altijd even ontspannen bij

Het wordt de ervaren leider namelijk niet altijd even makkelijk gemaakt in Matthijs gaat door. Zo merkte hij tijdens de battle tussen zijn bigband en de net zo swingende New Cool Collective van afgelopen maart. Zeven minuten duurde het muzikaal geweld. Hijzelf had vijf minuten in gedachte, maar Van Nieuwkerk wilde meer en hij is nou eenmaal de baas. Geen arrogant type, verre van zelfs.

Matthijs van Nieuwkerk

Vlak voor de start van zijn programma vroeg de presentator meteen of hij kon helpen met het sjouwen van de instrumenten, waaronder het loodzware orgel. "Toen had hij de weg naar mijn hart wel gevonden, hoor”, vertelt Figee in Het Parool. En dat is maar goed ook, want de twee zijn nog lang niet van elkaar af. Wat Sven en zijn band deze week weer spelen, blijft voor het publiek een verrassing tot de uitzending.

Meer over