Maud & Babs

Babs moet naar een verpleeghuis in slotaflevering Maud & Babs

NPO 1 - vrijdag 11 augustus om 19:20

© Omroep MAX
Babs’ dementie wordt in deze herhaling van Maud & Babs steeds erger en Maud trekt de mantelzorg voor haar moeder niet meer. Haar man Koen heeft de oplossing: er is een plek vrijgekomen in een verpleeghuis. Dat ligt alleen wel op een uur rijden.

Babs (Loes Luca) gaat steeds verder achteruit en dat bezorgt haar dochter Maud (Rifka Lodeizen) handenvol werk. Dan neemt ook de casemanager nog afscheid en staat Maud er alleen voor.

Verpleeghuis

Dat gaat niet, ziet ook haar man Koen. Hij wil een plaats in een verpleeghuis regelen en stuit op wachtlijsten. Op een uur rijden is er plotseling wel een plek vrij. De vraag is of zijn schoonmoeder daar wel naartoe wil.

Maud & Babs

Met deze aflevering eindigt het eerste seizoen rond Babs en haar mantelzorgende dochter. Na Hendrik Groen is Omroep MAX er voor de tweede keer in geslaagd om met succes een serie over oudere Nederlanders te maken. Ook deze reeks maakte veel los bij de kijkers, die op internet massaal vertelden zich in de situatie van moeder en dochter te herkennen. En goed nieuws: de reeks krijgt zeer binnenkort een vervolg. (HH)

Meer over