Maud & Babs

Thuiszorg voor Babs

NPO 1 - zondag 24 oktober om 22:15

© Omroep MAX
Babs kan in de dramaserie Maud & Babs niet goed meer voor zichzelf zorgen en er is daarom thuiszorg voor haar nodig. Allebei haar dochters proberen dit voor haar te regelen, maar belanden daarbij in een gekmakend doolhof van voorwaardes en regelingen.

Voor veel kijkers is het geregeld even slikken bij Maud & Babs. Want wat zijn de situaties uit de dramaserie rond de dementerende Babs (Loes Luca) en haar mantelzorgende dochter Maud (Rifka Lodeizen) herkenbaar. Ook ditmaal zullen veel ervaringsdeskundigen instemmend knikkend op de bank zitten: Babs heeft naast mantelzorg ook thuiszorg nodig.

Leven met dementie

Haar dochter heeft het idee dat ze niet meer goed voor zichzelf zorgt. Maar dat regelen blijkt, ook in de serie, gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maud belandt middenin een administratief doolhof vol casemanagers en ellenlange wachtlijsten. En dan dreigt ook nog de gevreesde zorgval, die ervoor zorgt dat mensen met dementie minder thuiszorg vergoed krijgen. Slaagt Maud er desondanks in om alle ballen in de lucht te houden?

Meer over