Maudie

Sally Hawkins schittert in autobiografische film Maudie

CANV - vrijdag 22 oktober om 21:30

De Iers-Canadese autobiografische film Maudie vertelt je het verhaal van de Canadese volkskunstenares Maud Lewis, die pas laat in haar leven bekend werd vanwege haar schilderijen.

De tengere Maud Dowley (Sally Hawkins) is in de film Maudie pas 35 jaar en haar enige plezier in het leven is schilderen. Om onafhankelijk te worden van haar verbitterde tante, gaat ze in dienst bij Everett. Maar dat is lastig door haar handicap, arthritis. Everett (Ethan Hawke) realiseert zich al snel dat Maud in het huishouden niet veel kan betekenen, maar hij ondersteunt haar schildertalent.

Moeizame relatie

Hoewel Evertt in eerste instantie overkomt als een wat stugge en afstandelijke man, die alleen woont in een afgelegen huisje in Nova Scotia, weet Maud langzaam zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat dus begint als een moeizame relatie tussen de twee karakters groeit uiteindelijk uit tot meer. En dat is nog zacht gezegd: de twee vinden bij elkaar de liefde.

Maudie (2016)

Deze autobiografische film is bij het grote publiek misschien nog onbekend, maar heeft al zeker hoge ogen gegooid. Dit drama viel namelijk tijdens het Vancouver International Festival en het Montclair Filmfestival in de prijzen. 

Meer over