MAX Maakt Mogelijk

Jan Slagter en Tania Kross bezoeken ouderen op Curaçao in MAX Maakt Mogelijk

NPO 2 - zondag 22 oktober om 19:49

© Omroep MAX
De stichting kwam het afgelopen jaar in actie voor ouderen op Curaçao, die in vervallen huisjes woonden en soms dagen niets aten. Jan Slagter bezoekt hen in MAX Maakt Mogelijk in gezelschap van mezzosopraan Tania Kross, die op het eiland woont.

Maria, Oswald, Linda en Victor wonen tegenwoordig op Curaçao in een net en ingericht huisje. Dankzij maaltijdhulp hebben ze geen honger meer. Dat was een jaar geleden wel anders. Jan Slagter zag hoe zij in vervallen huisjes woonden waar het met slecht weer zelfs binnen regende. Daarnaast hadden de ouderen geen geld om medicijnen te kopen en aten ze soms dagenlang niet.

Jan Slagter

MAX Maakt Mogelijk kwam succesvol in actie voor deze groep. Slagter gaat nu terug naar het eiland om te kijken hoe het met Maria, Oswald, Linda en Victor gaat. Daarbij krijgt hij gezelschap van mezzosopraan Tania Kross, die op Curaçao is geboren en er in 2020 naar terugverhuisde. Zij heeft de vier tijdens de werkzaamheden regelmatig bezocht én ze blijkt zelfs familie van Oswald te zijn.

Meer over