MAX muziekspecial: Mell & Vintage Future

Mell & Vintage Future laten horen wat ze kunnen in speciale MAX Muziekspecial

NPO 1 - vrijdag 1 september om 17:07

© MAX
Een ontroerend moment midden in de MAX Muziekspecial: Mell & Vintage Future: halverwege hangt zangeres Mell de gitaar van haar opa Piet Veerman om. De oud-zanger van The Cats zit in het publiek en ziet het trots aan.

Vlak voor zangeres Mell de kijkers van Beste Zangers mag overtuigen van haar zangkunsten, krijgt ze van Omroep MAX al een podium.

MAX Muziekspecial: Mell & Vintage Future

De omroep vindt namelijk dat Mell en haar band niet ongezien mogen blijven. Daarom zendt de omroep op deze vrijdag 1 september rond de klok van 17:05 uur een speciale Muziekspecial uit, waarin de band een keur aan nummers ten gehore brengt in een mix van 'rootsy rhythm-and-blues en swingende soul'.

Fans moeten hier wel extra van genieten: in 2023 maakte Nico van Vintage Future bekend ongeneeslijk ziek te zijn en daarom stopt met optreden. Deze special is daarvoor opgenomen.

Piet Veerman

Daarnaast is er ook een bijzondere rol weggelegd voor een item van Mells opa Piet Veerman. Halverwege het concert hangt Mell een bijzonder instrument om haar nek: een gitaar van haar 'bap' (Volendams voor opa). Hiermee brengt ze 'I was wrong' ten gehore.

Meer over