MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld - Tour de chant

Waylon en Richard Groenendijk brengen een ode aan Wim Sonneveld in Wim Sonneveld - Tour de Chant

NPO 1 - zondag 19 mei om 21:51

© Universal
Vijftig jaar na het overlijden van Wim Sonneveld verzorgt het Metropole Orkest het bijzondere concert Wim Sonneveld - Tour de Chant. Samen met Waylon, Richard Groenendijk, Fay Claassen en Thomas Oliemans brengt het orkest de cabaretier weer tot leven.

Deze MAX Muziekspecial is een ode aan de cabaretier die bekend werd door zijn typetjes en zijn onvergetelijke liedjes, zoals 'Het dorp' en 'Aan de Amsterdamse grachten'. Het Metropole Orkest, onder leiding van Maurice Luttikhuis, verzorgt in Wim Sonneveld - Tour de Chant een bijzonder programma met ook Franse liedjes.

Wim Sonneveld

Het was de cabaretier zelf die vijftig jaar geleden al dit concertidee had. Hij voerde er destijds gesprekken over met het orkest. Sonneveld overleed plotseling op 8 maart 1974 op 56-jarige leeftijd en zo bleef het concert uit.

Vijftig jaar later gaat zijn wens dan toch in vervulling. Samen met zanger Waylon, cabaretier Richard Groenendijk, zangeres Fay Claassen en bariton Thomas Oliemans brengt het orkest Sonneveld weer even tot leven.

Wanneer is Wim Sonneveld - Tour de Chant op televisie te zien?

Wim Sonneveld - Tour de Chant is op zondag 19 mei vanaf 21:55 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over