MAX skûtsje journaal

Het MAX Skûtsje Journaal is weer twee weken lang te zien bij Omroep MAX

NPO 1 - zaterdag 5 augustus om 17:25

© Janita Sassen/MAX
Omroep MAX doet vanaf vandaag twee weken lang verslag van het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen. Presentator Bert Haandrikman is op locatie bij de zeilwedstrijd en ontvangt in de uitzendingen van MAX Skûtsje Journaal deskundigen en bekende Nederlanders.

Omroep MAX doet vanaf vandaag twee weken lang elke dag verslag van het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen. In het MAX Skûtsje Journaal gaat presentator Bert Haandrikman langs op de locaties waar de wedstrijden gehouden worden. Hij ontvangt deskundigen en bekende Nederlanders die liefhebber zijn van deze zeilwedstrijd. Ook zijn er reportages over de schippers, de boten en de geschiedenis van deze typisch Friese tak van de zeilsport.

MAX Skûtsje Journaal

Skûtsjes zijn lange, platte schepen die vroeger vracht vervoerden over de Friese wateren. De eerste wedstrijden ontstonden zo’n twee eeuwen terug; op momenten dat de schippers geen vracht te vervoeren hadden, raceten ze tegen elkaar. Op deze manier konden ze nog wat geld verdienen. Dat groeide uit tot de traditie die het nu is.

Meer over