MAX skûtsje journaal

Bert Haandrikman maakt zich op voor de tweede week van het MAX Skûtsje Journaal

NPO 1 - maandag 14 augustus om 17:23

© MAX
De zeilwedstrijd op de Friese meren gaat de tweede week in en dat geldt dus ook voor het MAX Skûtsje Journaal. Tijdens het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen zijn er nog vijf races te gaan tot de uiteindelijke finish in Sneek. Vandaag is Stavoren de etappeplaats.

De zeilwedstrijd op de Friese meren gaat zijn tweede week in. Tijdens het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen hebben de zeilschepen dan ook nog vijf etappes te gaan tot de uiteindelijke finish in Sneek.

MAX Skûtsje Journaal

In het dagelijkse MAX Skûtsje Journaal krijgt presentator Bert Haandrikman assistentie van expert Eelke Dykstra van Omrop Fryslân. Dykstra is oud-winnaar van het kampioenschap skûtsjesilen.

Eelke Dykstra

Tegenwoordig organiseert hij naast zijn werk voor Omrop Fryslân evenementen op het water. Met zijn eerste tjalk zeilde hij in 1986 op jonge leeftijd al met groepen over de Waddenzee. In 1992 kocht hij het skûtsje Oude Zeug. Met een vaste bemanning deed Dykstra jaren achtereen mee aan het kampioenschap skûtsjesilen. In 2002 en 2003 wist de Oude Zeug de titel te winnen.

Meer over