MAX skûtsje journaal

Carrie ten Napel viert feest in De Veenhoop

NPO 1 - maandag 1 augustus om 17:28

© MAX
De Veenhoop is de startplaats van de tweede race in het SKS-kampioenschap skûtsjesilen. De skûtsjes gaan hier traditioneel op maandag te water, een dag na het bekende Veenhoop Festival. Carrie ten Napel is erbij met de camera's van MAX Skûtsje Journaal

Op de tweede dag van het SKS-kampioenschap skûtsjesilen is het MAX Skûtsje Journaal erbij vanuit De Veenhoop. De wedstrijd start op de eerste maandag traditioneel op deze plek.

De Veenhoop

Het weekend ervoor is in De Veenhoop het bekende Veenhoop Festival, waar onder meer Di-rect en Miss Montreal optreden. Carrie ten Napel en skûtsjesilenexpert Eelke Dykstra vertellen alles over deze historische wedstrijdplaats en blikken middels een samenvatting terug op de race.

Carrie ten Napel

Carrie ten Napel is een zeilliefhebber, vertelde ze eerder aan Omrop Fryslân. "Mijn eerste zeilervaring was in Fryslân. In Heeg, op een zeilkamp op de middelbare school. Ik vond het fantastisch.” Na de wedstrijd van maandag trekken de veertien deelnemers naar Eernewoude, waar dinsdag de derde race is.

Meer over