Mechanic: Resurrection

Jason Statham moet weer aan de bak in Mechanic: Resurrection

RTL 7 - zondag 21 mei om 20:00

© Dutch Film Works
Jason Statham kruipt in dit vervolg op The Mechanic voor de tweede keer in de huid van huurmoordenaar Arthur Bishop. Dan kun je er donder op zeggen dat er van Bishops geplande pensioen niet veel terechtkomt.

Aan het einde van actieknaller The Mechanic vond huurmoordenaar Arthur Bishop het welletjes. Hij stopte met zijn werk en besloot van zijn pensioen te gaan genieten.

Mechanic: Resurrection

Dat ‘genieten’ kun je letterlijk nemen. Aan het begin van Mechanic: Resurrection treffen we Arthur in zijn ‘huisje’: een woonboot in Rio de Janeiro. Geen slechte plek om je terug te trekken.

Of wel. Blijkbaar was Arthur toch niet zo goed verstopt als hij zelf dacht.

Hij krijgt bezoek van een mooie dame die precies weet wie hij is en wat hij in het verleden allemaal heeft uitgespookt. Haar baas heeft een klus voor hem, maar Arthur weigert.

De opdrachtgever in kwestie is daar zo pissig over dat Arthur de wijk moet nemen naar Thailand om lijf en leden te beschermen. Ook al zo’n vervelende plek om te wonen.

Jessica Alba

In Thailand komt hij zijn oude vriendin Mei (Michelle Yeoh) tegen. Bovendien leert hij er de charmante Gina (Jessica Alba) kennen.

Al gauw blijkt dat een oude vijand van Arthur Gina als lokaas gebruikt. Trapt Arthur in die val?

The Mechanic deed het niet zo best in de bioscopen, maar toch wilde Statham graag meewerken aan een vervolg. Dat was een goede keuze: met een opbrengst van ruim 125 miljoen dollar deed Mechanic: Resurrection het beter dan zijn voorganger.

Meer over