Meer dan goud

De hoogte- en dieptepunten van snowboarder Nicolien Sauerbreij in Meer dan Goud

NPO 1 - vrijdag 16 december om 21:30

© EO
In deze aflevering van Meer dan Goud komt het verhaal van snowboarder Nicolien Sauerbreij aan bod. Ze won de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver vertelt onder meer over haar gelukkig jeugd, waarin ze zich meer een jongen dan een meisje voelde.

Zes oud-topsporters komen in het programma Meer dan Goud een week lang bij elkaar in een kasteel in Dalfsen. Ze bespreken bijzondere momenten uit hun carrières en vertellen de verhalen achter hun prestaties.

Nicolien Sauerbreij

Deze laatste week komt het verhaal van snowboarder Nicolien Sauerbreij aan bod. De goudenmedaillewinnaar van de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver vertelt onder meer over haar gelukkig jeugd, waarin ze zich meer een jongen dan een meisje voelde.

Olympische Spelen 2002

En het waxincident komt voorbij: op de Spelen van 2002 werd haar board geprepareerd door de Oostenrijker Björn Ostermann. Sauerbreij ging vlekkeloos over het parcours heen, maar toch zette ze een dramatische tijd neer. De wax bleek namelijk de verkeerde te zijn en had een remmende in plaats van glijdende werking op de sneeuw.

Meer over