Robert De Niro heeft moeite met hippies in Meet The Fockers

7 oktober 2022 14:52 | kijktips | Door Judith Regeling

© http://info.premiere.de
Gaylord Focker kan in Meet the Fockers opgelucht ademhalen. Hij heeft de kennismaking met zijn aanstaande schoonouders overleefd. Nu is het tijd om hen voor te stellen aan zijn eigen ouwelui.

In Meet the Parents had verpleegkundige Gaylord ‘Greg’ Focker (Ben Stiller) het zwaar. Zijn eerste ontmoeting met schoonvader Jack Byrnes (Robert De Niro) verliep niet bepaald soepel. 

Barbra Streisand

Na veel gedoe kwam het uiteindelijk goed tussen de twee. Nu is het in Meet the Fockers tijd voor Greg om de schoonfamilie aan zijn eigen ouders voor te stellen.

Voor die ontmoeting klimt Jack samen met vrouw Dina (Blythe Danner), kleinkind en kat in een camper ter grootte van een modale olietanker.

Ze reizen af naar de residentie van pa en ma Focker in Florida. De verschillen tussen de Byrnes en Bernie en Roz Focker (Dustin Hoffman en Barbra Streisand) zijn enorm.

De conservatieve, bekrompen Jack krijgt te maken met een softe ex-hippie en zijn vrouw, die haar geld verdient als sekstherapeut.

Meet the Fockers

De twee families met elkaar samenbrengen lijkt voor Greg en zijn verloofde Pam (Teri Polo) een onmogelijke opgave. De Byrnesjes en de Fockertjes verschillen misschien gewoon te veel van elkaar. En Jacks achterdochtige inborst helpt ook niet bepaald mee. Is de liefde tussen Greg en Pam sterk genoeg om de familiebotsingen te doorstaan?

Na Meet the Fockers kwam er nog een derde film over de familieperikelen van Greg en consorten: in Little Fockers hebben Pam en Greg ondertussen kinderen. Als dat maar goed gaat...

Meer over