Meet the Parents

Is Ben Stiller de ideale schoonzoon?

Com. Centr. - vrijdag 19 november om 20:30

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
Gaylord Focker wil graag trouwen met zijn grote liefde. Er staat alleen nog één ding in de weg: zijn aanstaande schoonvader.

Gaylord Focker (Ben Stiller) moet voor hij met zijn grote liefde in het huwelijksbootje stapt, haar hand vragen aan haar vader, een gepensioneerde CIA-agent (Robert De Niro). 

Meet the Parents

Nieuwe schoonouders ontmoeten is voor veel mannen een zenuwslopende aangelegenheid. Je moet immers laten zien dat jij de ideale schoonzoon bent.

Iemand die netjes maar niet opgeprikt gekleed gaat, goed is met kinderen, de handen uit de mouwen steekt en bovendien al zijn of haar liefde schenkt aan het oogappeltje in kwestie.

Daarnaast is hij, als het even kan, ook nog sportief en heeft hij een indrukwekkende baan, zodat dochterlief een zekere toekomst in het verschiet heeft. En dat valt niet mee, ondervindt ook Gaylord Focker in Meet the Parents.

Hij besluit de vader van zijn lief ouderwets om de hand van zijn dochter te vragen. Dat is het begin van de hel.

Robert De Niro

Zijn schoonvader in spe ondervraagt hem streng en schuwt daarbij geen paardenmiddelen. Zo onderwerpt hij Gaylord aan een test met een leugendetector.

Robert De Niro vond de Mr. Jinx, de kat in Meet the Parents, zo leuk dat hij zich afvroeg of er extra scènes mogelijk waren met dit beestje. De Niro was tussen de opnamen door constant met Mr. Jinx aan het spelen. 

Meer over