Meet the Parents

Is Ben Stiller de ideale schoonzoon?

Com. Centr. - zondag 23 februari om 20:00

© http://presselounge.sat1.de/propresselounge/
Gaylord Focker wil graag trouwen met zijn grote liefde. Er staat alleen nog één ding in de weg: zijn genadeloze schoonvader. Dat is een ex-CIA agent die alleen het beste wil voor zijn dochter.

Gaylord Focker (Ben Stiller) moet voor hij met zijn grote liefde in het huwelijksbootje stapt, haar hand vragen aan haar vader, een gepensioneerde CIA-agent (Robert De Niro). 

Meet the Parents

Nieuwe schoonouders ontmoeten is voor veel mannen een zenuwslopende aangelegenheid. Je moet immers laten zien dat jij de ideale schoonzoon bent. Iemand die netjes maar niet opgeprikt gekleed gaat, goed is met kinderen, de handen uit de mouwen steekt en bovendien al zijn of haar liefde schenkt aan het oogappeltje in kwestie.

Daarnaast is hij, als het even kan, ook nog sportief en heeft hij een indrukwekkende baan, zodat dochterlief een zekere toekomst in het verschiet heeft. En dat valt niet mee, ondervindt ook Gaylord Focker in Meet the Parents.

Hij besluit de vader van zijn lief ouderwets om de hand van zijn dochter te vragen. Dat is het begin van de hel.

Zijn schoonvader in spe ondervraagt hem streng en schuwt daarbij geen paardenmiddelen. Voor een test met een leugendetector deinst zijn angstaanjagende schoonvader niet terug.

Robert De Niro

Robert De Niro vond de de kat, genaamd Mr. Jinx, die te zien is in Meet the Parents zo leuk dat hij zich afvroeg of er extra scènes mogelijk waren met dit beestje. De Niro was tussen de opnamen door constant met Mr. Jinx aan het spelen. 

Meer over