Memories Zomerspecial begint in Italië

Memories is een onverwoestbaar programma. Ook na 9 jaar is het kijkerspubliek nog steeds even gek op Anita Witzier en haar romantische verhalen. Vanavond begint de Zomerspecial 

In deze eerste Memories Zomerspecial blikt Anita Witzier met een aantal vrouwen terug op hun Italiaanse vakantieliefdes. Zo bewaart Coby nog altijd zoete herinneringen aan die mooie zomer met Michelangelo in 1969. Anita neemt Coby mee terug naar de Italiaanse Bloemenrivièra, waar zij Michelangelo eind jaren zestig ontmoette.

Hoewel ze elkaars taal niet spraken en hij ook het Engels niet machtig was, beleefden ze hier een romantische zomerliefde. Toen de vakantie voorbij was en Coby terug moest naar Nederland, beloofden ze elkaar te schrijven. Ze nam Italiaanse les en uiteindelijk schreef ze haar brieven in het Italiaans. Hoewel het contact inmiddels is verwaterd, heeft ze de brieven van Michelangelo altijd bewaard.

José en Riccardo

Ook Jose werd verliefd op een Italiaan. Toen haar moeder ernstig ziek was, ging het gezin op vakantie naar Italië. Hier leerde het toen veertienjarige meisje Riccardo kennen, die enkele jaren daarvoor zijn moeder had verloren. De heftige gebeurtenissen in hun beider levens waren het startpunt van een intense kalverliefde.

Meer dan een kalverliefde was de relatie tussen Reiny en de Italiaan Guglielmo. Zij waren drie jaar samen toen bij Reiny de twijfel toesloeg. Kort nadat ze bedenktijd vroeg, bleek ­Guglielmo halsoverkop vertrokken. Hoe kijkt Reiny hierop terug?

Reageren