Men in Black

Tommy Lee Jones en Will Smith beschermen de aarde in Men in Black

RTL 7 - zaterdag 6 januari om 23:14

© Turner
Hoe bescherm je de aarde tegen buitenaardse wezens? Will Smith en Tommy Lee Jones doen het in Men in Black met een zwart pak, een stoere zonnebril, uit de kluiten gewassen wapens en een apparaatje om geheugens mee te wissen.

Buitenaardse wezens die naar de aarde komen zijn een geliefd onderwerp voor films. Meestal komen de aliens met veel misbaar, kabaal en spierballenvertoon aanzetten op aarde. Niet in Men in Black.

Men in Black

In de sf-komedie zijn de aliens al jarenlang onder ons. Onopvallend en goed vermomd. Zo goed zelfs dat bijna niemand weet dat ze er überhaupt zijn. De agenten van de speciale eenheid Men in Black weten het wel. Dat is maar goed ook, want zij moeten ervoor zorgen dat de buitenaardse bezoekers zich een beetje gedragen.

Agenten Jay (Tommy Lee Jones) en Kay (Will Smith) hebben het er maar druk mee. Zeker als een alien met kwaad in de zin het lichaam van een nietsvermoedende boer overneemt. Lukt het Jay en Kay om de alien te stoppen en de aarde te redden?

Will Smith

Het had niet veel gescheeld of Will Smith had zijn rol in Men in Black niet gespeeld. Toen producent Steven Spielberg hem belde om hem voor de rol te vragen, geloofde Smith niet dat hij echt Spielberg aan de lijn had. De acteur dacht dat iemand hem in de maling nam. Nadat hij het script voor de film had gelezen, wilde Smith bedanken voor de rol. Het is aan zijn vrouw, actrice Jada Pinkett Smith, te danken dat de acteur uiteindelijk toezegde.

Gelukkig maar: Men in Black werd een grote hit. De film bracht bijna 600 miljoen dollar op en kreeg drie vervolgen. In juni 2019 verscheen het vierde deel: Men in Black: International. Zonder Will Smith en Tommy Lee Jones. Chris Hemsworth en Tessa Thompson spelen hun opvolgers.

Meer over