Mercy is Grey's anatomy op z'n Michael Moore

'Een boze soap', noemde een recensent van de New York Times de ziekenhuisserie Mercy. 'Grey's anatomy, maar dan gemaakt door Michael Moore'. Of Mercy (vandaag wordt de tweede aflevering uitgezonden) echt zo negatief is? Oordeel zelf...

In de ziekenhuisserie komt verpleegster Veronica Callahan (Taylor Schilling) terug uit Irak, waarna ze weer gaat werken bij het Mercy Hospital in New Jersey.

Irak
Vorige week liet Veronica al zien dat ze in Irak een soort MacGyver is geworden. Ze redde iemands leven met slechts een rietje en een fles.

Erkenning
Toch krijgt ze lang niet de erkenning die ze verdient. Dat merkt ze aan haar loonstrookje en aan de beledigingen die ze regelmatig naar haar hoofd krijgt. Aan het front heeft ze een spannende dokter ontmoet, maar Veronica heeft rekening te houden met een uitgebluste echtgenoot die ze thuis heeft zitten.

Driehoeksrelatie
Toevallig krijgt de spannende dokter ook een baan bij Mercy, zodat Veronica in een driehoeksrelatie verzeild raakt. Haar collega-verpleegster Sonia (Jaime Lee Kirchner) droomt intussen van een rijke vent van goede komaf, maar dat lijkt onhaalbaar als onbelangrijke verpleegster. Mercy is dus ook nog een serie over sociale klassen.

Reageren