Merel onderzoekt #FreeBritney

Merel Westrik op zoek naar oorsprong #FreeBritney-movement

NET 5 - donderdag 20 januari om 20:30

© Talpa
Merel Westrik duikt in de nieuwe Net5-documentaire Merel onderzoekt #FreeBritney in de #FreeBritney-movement. Ze reist daarvoor af naar Los Angeles om te praten met verschillende Britney-fans die zich al jaren inzetten voor de vrijheid van de zangeres.

Dertien jaar lang had Jamie Spears volledige zeggenschap over zijn dochter Britney. Zo mocht de zangeres, bekend van hits als Baby One More Time en Crazy, nergens naartoe zonder toestemming en moest ze rondkomen van een budget waarvan de hoogte door haar vader bepaald werd. Maar afgelopen november kwam daar een einde aan en bepaalde de rechter dat Britney haar vrijheid terugkreeg. Tot grote blijdschap van de Britney-fans, die jaren geleden al de #FreeBritney-movement oprichten. Merel Westrik gaat op zoek naar de oorsprong van deze movement. 

#FreeBritney Movement

Hoe is deze beweging bijvoorbeeld ontstaan en wat drijft de fans? Zou Britney ook vrij zijn geweest zonder hun inmenging? Merel spreekt Tess Barker en Babs Grey, twee jonge comédiennes en Britney Spears fans, die tijdens het maken van een podcast ontdekken dat het niet goed gaat met hun idool. Ook ontmoet ze super-fans Kevin en Leanne, die keer op keer met spandoeken naar de rechtbank gaan en aandacht vragen voor haar zaak. En ze volgt Robert, van jongs af aan idolaat van Britney. Hij leeft toe naar de dag waarop de rechter met het eindoordeel komt. 

Merel Westrik

In Nederland gaat Merel het gesprek aan met radio-dj en groot liefhebber van de zangeres Domien Verschuuren over het leed dat Britney is aangedaan en het effect van de #FreeBritney-movement.

De documentaire Merel onderzoekt #FreeBritney is op 20 januari om 20.30 uur bij Net5 te zien. 

Meer over