Feiten en fabels

Merel Westrik neemt alcoholgebruik vrouwen onder de loep in Slokje Teveel?

NET 5 - donderdag 27 januari om 20:30

© Talpa

Dry January is bijna voorbij, dus is het tijd om alle fabels en feiten rond alcohol op een rij te zetten. In de Net5-special Slokje Teveel? bespreekt Merel Westrik het alcoholgebruik onder vrouwen. 

In het nieuwe Net5-programma Slokje Teveel? spreekt Merel met experts en ervaringsdeskundigen over dit soms erg gevoelige onderwerp. Waarom vinden we drinken zo normaal? En wanneer slaat ‘gezellig’ drinken om in een probleem? Of valt er juist iets voor te zeggen om wél te drinken? Ook woont Merel, voor het eerst in de tv-geschiedenis, een bijeenkomst bij van ex-alcoholverslaafden, hier ontmoet zij vrouwen die hun vaak aangrijpende verhalen voor de camera durven te delen.

Isa Hoes en Anita Witzier

Voor Slokje Teveel? hielden twintig bekende Nederlandse vrouwen hun drankgebruik bij. Drinken zij geregeld een glaasje alcohol of valt het best mee? En is dat meer of minder dan zijzelf denken? Onder andere de stoere en openhartige Anita Witzier, Susan Smit, Roos Schlikker en Isa Hoes hielden een maand lang bij wat en hoeveel ze precies hebben gedronken en bespreken de uitkomst en hun ervaringen.

Slokje Teveel? is donderdag 27 januari om 20.30 uur op Net5 te zien.

Meer over