Merry little Christmas

De pracht van het kleine

RTL 4 - woensdag 16 december om 20:30

Robert ten Brink kijkt vol verwondering toe hoe fanatieke kerstdorpbouwers samen met miniatuurbouwers hun mooiste, gezelligste en gedetailleerdste kerstdorp proberen te creëren. De bouwers gaan tot het uiterste.

RTL haakt met het gloednieuwe Merry little Christmas in op de groeiende trend om in de decembermaand thuis kerstdorpjes te bouwen. Deze van oorsprong Britse traditie stamt uit Victoriaanse tijd, maar is tegenwoordig populairder dan ooit. Reden genoeg voor presentator Robert ten Brink om de komende twee weken het grootste kleine kerstdorpspektakel te leiden.

Miniatuurbouwers

Fanatieke amateurs bundelen hun krachten met miniatuurbouwers om samen het mooiste, gezelligste en verrassendste kerstdorp denkbaar te creëren. De ware bouwers hebben niet alleen oog voor de gebouwen, maar ook voor de straten, de straatverlichting en bijbehorende groen. De vakjury bestaande uit onder meer Loretta Schrijver (foto) beoordeelt de creaties op vernuft, detail en kerstsfeer. In de diverse dorpjes is een witte kerst in ieder geval gegarandeerd.

Meer over