Met de deur in huis, Hoge hakken strakke pakken en Het blok

RTL 5 heeft een culinaire vooravond, Veronica doet het met comedy's en Net 5 kiest tussen 19.00 en 20.30 uur voor wonen, met achtereenvolgens Met de deur in huis, Hoge hakken, strakke pakken: de makelaars en - vanaf woensdag 10 maart - Het blok

Renate Verbaan, die is verhuisd van RTL 5, presenteert vanaf vanavond het werkdagelijkse programma Met de deur in huis. Hierin overvalt ze mensen met een interieurmetamorfose.

Het heeft veel weg van het oude Net 5-programma Samenwonen; alleen weten de kandidaten nu niet dat ze zijn opgegeven. Daarbij hebben ze nauwelijks invloed op het resultaat.

Renate: "We hebben van tevoren contact met de persoon die ze heeft opgegeven, dus we weten wel een beetje wat hun smaak is. Vrienden en familieleden komen ook helpen. Maar hoe het er uiteindelijk gaat uitzien, blijft een verrassing."

Terwijl een team van stylisten en klussers in de woning bezig is, gaat Renate met de bewoners op pad. Het is voor de presentatrice een goede vingeroefening voor Het blok, dat ze vanaf komende woensdag begeleidt met Erik van der Hoff.

Hoge hakken, strakke pakken
Makelaars Huizen staan ook centraal in Hoge hakken, strakke pakken: de makelaars, nog een nieuwe realityserie op Net 5. Hierin worden echte makelaars gevolgd tijdens hun werk op de moeilijke woningmarkt.

Het gaat hierbij niet om doorsneemakelaars, maar om professionals met opvallende specialisaties, zoals een erfgoedmakelaar, een grachtengordel-, een plattelands- en een woonbootmakelaar.

Saillant detail: de voice-over wordt verzorgd door Frederik Blom, die in de dramaserie Verborgen gebreken (ook vanavond te zien) een makelaar speelt.

Reageren