André Rieu’s mooiste filmmelodieën

19 December 2018 12:17 | kijktips | Door Televizier

© Touchstone Pictures
Vorig jaar vierde André Rieu zijn kerstspektakel in Londen, dit jaar is de Limburger als vanouds op het Vrijthof in Maastricht. Van daaruit maakt hij muzikale uitstapjes naar beroemde filmlocaties zoals Toscane en New York.

We mogen het gerust een kersttraditie noemen: Avrotros trakteert de liefhebbers van André Rieu op een tv-registratie van een van zijn sfeervolle concerten.

Vrijthof

Na vorig jaar een spektakel te hebben georganiseerd in Londen, keert de Limburger deze feestdagen terug naar het Vrijthof in Maastricht met André Rieu’s mooiste filmmelodieën, een avond vol romantiek. De succesvolle violist blijft niet op het plein, maar neemt de aanwezigen en de kijkers thuis mee naar de locaties van beroemde speelfilms. Hij reist onder meer naar Toscane, waar hij melodieën uit The Godfather speelt, en naar New York voor de liedjes uit de musical Sister act. Voor de titelsong uit Titanic blijft hij op het droge; hiervoor is het romantische decor het kasteel Schönbrunn in Wenen.

Succesvolste jaar

Rieu kan tijdens zijn kerstdiner terugblikken op het succesvolste jaar in zijn carrière. Hij gaf met zijn Johan Strauss Orkest concerten in maar liefst 21 landen op vijf continenten, waarvoor bijna 700.000 kaartjes over de toonbank gingen. Mede dankzij de dertien concerten in Maastricht van afgelopen zomer steeg hij naar de tweede plek in de lijst van artiesten met de meest succesvolle tournees ter wereld. Alleen de Britse popster Ed Sheeran verdiende meer met zijn optredens. In zijn genre staat Rieu uiteraard op eenzame hoogte. Wereldwijd heeft hij in totaal al meer dan 550 miljoen dollar verdiend.

Meer over