Mia en Dion, missie Songfestival

Hoe bereiden Mia Nicolai & Dion Cooper zich voor op het Eurovisie Songfestival 2023?

NPO 3 - zondag 7 mei om 21:14

© ANP/Ramon van Flymen
De bij het grote publiek onbekende Mia Nicolai en Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland dinsdag op het Eurovisie Songfestival. De aanloop ging niet vlekkeloos. De documentaire Mia en Dion: Missie Songfestival volgt het duo op weg naar Liverpool.

De bij het grote publiek onbekende Mia Nicolai en Dion Cooper kwamen vorig jaar uit de bus als Nederlandse vertegenwoordigers op het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Songfestivalwinnaar in 2019 Duncan Laurence schreef het lied Burning Daylight waarmee ze in Engeland het podium op gaan.

Mia Nicolai & Dion Cooper

In april bleek het zangduo bij een aantal liveoptredens niet zuiver te zingen. Songfestivalliefhebbers maakten zich zorgen over deze valse start. Komende dinsdag wordt duidelijk of die zorgen terecht waren als Nicolai en Cooper in de eerste halve finale staan. In de documentaire Mia en Dion: Missie Songfestival leert de kijker de twee artiesten beter kennen op hun weg naar Liverpool. Met beelden van hun voorbereidingen en gesprekken met begeleiders en de artiesten zelf.

Lees hier alles over

Meer over