Miami Vice

Nieuwe jas voor Miami Vice's Crockett en Tubbs

RTL 7 - zaterdag 17 juni om 20:00

© Universal Studios
Het politiekoppel Sonny Crockett en Ricardo Tubbs van Miami Vice was in de jaren 80 het toppunt van stoer. In pastelkleurige pakken namen ze het op tegen allerhande gespuis.

In 2006 vond regisseur Michael Mann (HeatCollateral) het tijd voor een moderne versie van Miami Vice. Omdat acteurs Don Johnson en Philip Michael Thomas inmiddels ook de jongsten niet meer waren, moest Mann op zoek naar een nieuwe Crockett en Tubbs.

Miami Vice

Die vond hij in Colin Farrell (Crockett) en Jamie Foxx (Tubbs). De nieuwe cast was niet de enige verandering: Mann's Miami Vice is bij lange na niet de campy reboot die mensen misschien verwachtten.

Niks daarvan. In deze Miami Vice is de sfeer duister en grimmig, zoals in de meeste films van Michael Mann.

Tubbs en Crockett moeten infiltreren in de drugswereld van Miami. Daartoe doen ze zich voor als drugsdealers die hun waar via Zuid-Florida het land in smokkelen.

Dat werkt allemaal prima, maar het is niet zonder gevaar. Zeker niet als Crockett verliefd wordt op het liefje van een drugsbaron.

Colin Farrell

Micheal Mann houdt wel van een stevige dosis realisme in zijn films. Voor Miami Vice wilde hij dat Jamie Foxx en Colin Farrell zouden weten hoe het was om undercover te gaan.

De acteurs gingen mee om – op veilige afstand – echte undercoveragenten aan het werk te zien. Colin Farrell kreeg te horen dat hij zo veel geleerd had dat hij aan een echte operatie mocht meedoen.

Die operatie liep behoorlijk uit de hand, althans: zo leek het. Later kreeg Farrell te horen dat alles was opgezet om hem in de maling te nemen.

Meer over