Michael Jackson - This is it

Voordat Michael Jackson op 25 juni 2009 stierf, waren er al grote twijfels of de zanger de serie van 50 (!) geplande This Is It-concerten in de O2 Arena in Londen wel zou volmaken.

Kenners en fans twijfelden zelfs hardop of MJ het openingsconcert op 8 juli wel zou halen. Toen hij stierf, leken de sceptici gelijk te krijgen. Michael was zwaar ondervoed en onder invloed van een stevige medicijnencocktail.

Daar is in de repetitiebeelden van het concert, opgenomen van april tot juni 2009, verrassend weinig van terug te zien. De 50-jarige heeft geen enkele moeite zijn achtergronddansers bij te houden en zijn stem klinkt in de meeste nummers redelijk tot goed.

Bescheiden
Michael blijkt behalve een perfectionist, vooral een heel aardige en bescheiden jongen. Hij werkt hard en is lief tegen zijn werknemers. Praten doet Michael niet veel en de kijker leert hem in deze film dan ook niet beter kennen. Maar meer dan dit is er niet. Een mooi eerbetoon aan een van de grootste sterren die deze wereld ooit rijk was.

Reageren