Michiel de Ruyter

Frank Lammers is zeeheld Michiel de Ruyter

NPO 1 - zondag 4 april om 00:15

© A-film Benelux MSD BV
Producent Klaas de Jong begon in 2011 met de voorbereidingen voor een film over het leven van Michiel de Ruyter. Het zou vier jaar duren tot die film er ook echt kwam. Maar het was het wachten waard!

In de Gouden Eeuw is Nederland internationaal een heuse grootmacht, niet in het minst dankzij zeehelden als Michiel de Ruyter.

Michiel de Ruyter

Al die macht heeft ook een keerzijde: de Republiek der Nederlanden heeft nogal wat vijanden. De Engelsen, de Fransen, de Duitsers; allemaal vallen ze hun machtige buurlandje aan.

Binnen de landsgrenzen rommelt het ook behoorlijk. De koningsgezinden en de republikeinen strijden continu om de macht.

Admiraal Michiel de Ruyter (Frank Lammers) bekommert zich niet om al dat politieke gekonkel. Voor hem geldt alleen het landsbelang. Dat maakt hem populair bij het volk en gevreesd bij de machthebbers.

Naast Lammers is er nog een hele rits BN'ers in de film te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van Barry Atsma, Lieke van Lexmond, Egbert Jan Weeber en Rutger Hauer?

Roel Reiné

Bij zijn zoektocht naar een regisseur kwam producent Klaas de Jong uit bij Roel Reiné. Reiné heeft in Hollywood zijn sporen verdiend als regisseur van B-films.

Hij zat op de regisseursstoel bij lowbudgetactiefilms als Death Race 2 en The Scorpion King 3: Battle for Redemption. Ook heeft hij een paar Steven Seagal-vehikels op zijn naam staan.

De ervaring die hij in die films opdeed, stopte Reiné in Michiel de Ruyter. Voor een schamele acht miljoen euro blikte hij een film in die er net zo gelikt uitziet als Hollywoodproducties met een veel hoger budget.

Meer over