Mid90s

Jonah Hill komt met zijn regiedebuut Mid90s

CANV - zaterdag 9 juli om 23:00

© http://diaphana.fr/film/90s/
Wanneer een dertienjarige nieuwe vrienden maakt, gaat er een wereld voor hem open.

Halverwege de jaren 90 woont de dertienjarige Stevie in Los Angeles samen met zijn alleenstaande moeder en zijn oudere agressieve, door fitness geobsedeerde, broer Ian.

Mid90s

Op een dag fietst Stevie langs de Motor Avenue Skateshop en ontmoet daar een paar opschepperige skateboarders die buiten voor de winkel rondhangen. De volgende dag keert Stevie terug met een skateboard en raakt bevriend met de jonge skater Ruben, die hem voorstelt aan de rest van de groep: Ray, 'Fuckshit' en 'Fourth Grade'. Via hen krijgt Stevie zijn inwijding in 'het echte leven': skateboarden, feestjes, drank, meisjes en alles wat daarbij hoort.

Jonah Hill

Acteur Jonah Hill werd in 1983 geboren in Los Angeles. Hij groeide er dus op in de jaren 90. De liefde voor het decennium dat hem vormde, is af te zien aan zijn regiedebuut. Hill filmt en vertelt alles rauw en een tikje 'grungy', zoals een skateboardfilm uit de jaren 90 er hoort uit te zien. Dat hij daarbij ook ruimte vindt voor – onverwachte – tederheid en zachtaardigheid is des te knapper. Hill kon aankloppen bij grote regisseurs. Zo kreeg hij advies van Martin Scorsese en Ethan Coen. Zelfs meer ervaren regisseurs zouden hier jaloers op worden. 

Meer over