Midnight Special

Michael Shannon en het wonderkind in Midnight Special

SBS 9 - dinsdag 21 juni om 20:30

Een vader en zijn zoontje slaan in Midnight Special op de vlucht. Een sekte en de overheid zitten hen op de hielen.

De achtjarige Alton (Jaeden Martell) heeft bijzondere krachten. Tenminste: die worden hem toegeschreven door de sekte die hem erom vereert.

Midnight Special

Midnight Special begint met een nieuwsbericht over de ontvoering van het joch. Ontvoerders Roy (Michael Shannon) en Lucas (Joel Edgerton) zitten in hun motelkamer naar dat bericht te kijken. Tussen hen in op de vloer zit Alton rustig strips te lezen.

Want, zo wordt als snel duidelijk, dit zijn niet zomaar ontvoerders: Roy is Altons vader. Hij wil zijn zoon weghalen bij sekteleider Calvin Meyer (Sam Shepard) en zijn volgers.

Die zijn niet van plan om hun redder – want dat is Alton voor hen – te laten gaan. Ze zetten de achtervolging in.

Ook de FBI bemoeit zich met de ontvoering. Agent Paul Sevier (Adam Driver) wil weten wat Meyer in de jongen ziet en hij probeert uit te zoeken waar Ray en Lucas hem mee naartoe nemen.

Michael Shannon

Hoe dat allemaal afloopt en of Alton inderdaad de bijzondere krachten heeft die Meyers sekte hem toedicht? Dat onthult regisseur Jeff Nichols in Midnight Special stukje bij beetje. 

Het knappe daarbij: ieder antwoord dat de film geeft, levert weer een nieuwe vraag op. Zo blijft het verhaal continu boeien. 

Nichols werkt graag met Michael Shannon samen. Nichols heeft inmiddels vijf speelfilms op zijn naam en in alle vijf heeft de acteur een rol.

Momenteel is de regisseur bezig met het script van A Quiet Place Part III. Die gaat hij niet regisseren; dat doet Pig-regisseur Michael Sarnoski.

Meer over