Midsomer murders

John Nettles gaat achter Jim Carter aan in Midsomer Murders

BBC First - woensdag 1 november om 18:00

© All3Media
Een Keltische speerpunt blijkt in deze aflevering van Midsomer Murders nog net zo dodelijk als eeuwen geleden. Rechercheur Barnaby onderzoekt in deze aflevering de moord op een jonge, rijke landeigenaar die met het artefact om het leven is gebracht.

Rechercheur Tom Barnaby (John Nettles) onderzoekt in Midsomer Murders een raadselachtige moord, en het moordwapen maakt de zaak alleen maar vreemder. De rijke landeigenaar Gareth Heldman is namelijk aangetroffen met een dodelijke steekwond, afkomstig van een eeuwenoude Keltische speerpunt.

Mysterieus moordwapen

Een lokale archeoloog vertelt Barnaby dat de speerpunt dertig jaar geleden door zijn vader is opgegraven op het landgoed van Heldman. Kort voor zijn dood was het slachtoffer verwikkeld in een ruzie met de lokale ondernemer Vanessa Stone, wier partner Nathan Green opeens een blauw oog heeft.

Jim Carter

De fans van Downton Abbey zullen de verdachte Nathan vast herkennen, want acteur Jim Carter - de vaderlijke Downton-butler Charles Carson - neemt deze rol voor zijn rekening.

Meer over