Midsomer murders

Een truc loopt fataal af in Midsomer Murders

BBC First - dinsdag 8 augustus om 19:05

© https://drbilleder.dr.dk
De ergste nachtmerrie van illusionist Gideon Latimer komt uit: een dorpsgenoot wordt doodgedrukt tijdens een van zijn trucs. Hoofdinspecteur Barnaby vermoedt in Midsomer Murders kwade opzet, maar wel met Latimer als het beoogde doelwit.

Naar schatting telt het Verenigd Koninkrijk meer dan 75.000 neopaganisten: mensen met een vorm van voorchristelijk geloof, zoals wicca of druïdisme. Gewoonlijk halen ze alleen het nieuws met hun ceremonies bij Stonehenge, maar in deze aflevering van Midsomer Murders komt een groepje paganisten in Midsomer Oaks in botsing met de lokale kerk.

Midsomer Murders

De eerste dode valt tijdens een benefietoptreden door illusionist Gideon Latimer (Andrew Lee Potts). Bij een van de trucs raakt een kist los van zijn veiligheidslijnen en verplettert een dorpsbewoner. Volgens kapelaan Andrew Maplin is het de straf van God voor de heidense gebruiken in Midsomer Oaks, maar hoofdinspecteur John Barnaby (Neil Dudgeon) ziet bewijs voor sabotage. De vraag is alleen wie het beoogde slachtoffer was.

Meer over