Midsomer murders

De vloek van de negende in Midsomer Murders

BBC First - donderdag 27 april om 21:00

© Bentley Productions/All3Media
John Barnaby staat in deze aflevering van Midsomer Murders voor een raadsel als er doden vallen onder de deelnemers van een lokaal festival voor klassieke muziek. Er doen geruchten de ronde over een vloek, maar er is ook geen gebrek aan afgunst en rivaliteit.

Het Negende Symfonie-syndroom is een mythe binnen de wereld van de klassieke muziek die zegt dat er een vloek rust op componisten die proberen een negende symfonie te schrijven. Inderdaad zijn veel grote componisten niet verder gekomen dan acht symfonieën, en over Anton Bruckner wordt zelfs beweerd dat hij overleed tijdens het componeren van de laatste maten van zijn negende.

Midsomer Murders

In Midsomer Murders lijkt dit keer iets soortgelijks te spelen. De pompeuze componist Michael Falconer (James Fleet), die juist zijn negende symfonie heeft voltooid, organiseert het Thassington-muziekfestival. Als er doden beginnen te vallen onder de deelnemers moet rechercheur John Barnaby (Neil Dudgeon) uitzoeken of er een moordenaar actief is, of dat de vloek aan het werk is.

Meer over