Midsomer murders

Midsomer Murders verandert in een moordspel

NPO 2 - zaterdag 4 december om 22:09

© KRONCRV
Een zeventigjarige directeur van een bordspellenbedrijf viert in deze derde aflevering van het 22ste seizoen Midsomer Murders zijn verjaardag op een eiland met een moordspelweekend voor vrienden en familie. Dan wordt hij echt vermoord. Barnaby en Winter zoeken de dader.

Barnaby (Neil Dudgeon) en Winter belanden in deze aflevering in een Agatha Christie-achtig moordmysterie. De ingrediënten: een moordspel, een dode directeur, een eiland vol moordverdachten en een storm die het, ook telefonisch, afsluit van de buitenwereld. Weten ze ondanks deze heftige omstandigheden toch de juiste persoon aan te wijzen?

Adrian Edmondson

Adrian Edmondson speelt een gastrol in deze Midsomer murders, als presentator Hugo van een moordmysterieweekend waarin een echte moord wordt gepleegd. "Hugo speelt altijd de detective en denkt daarom dat hij slimmer is dan een echte agent. Hij is een idioot in een slim jasje." Zou Edmondson zelf de moordenaar eerder vangen dan Barnaby? "Bijna iedereen denkt dat hij veel slimmer is dan de televisiedetective en dat geldt ook voor mij. Daar gaat het ook om in dit soort series: het is een krachtmeting tussen jou en de speurder."

Meer over