Midsommar

De tv-première van horrorfilm Midsommar

RTL 7 - woensdag 29 december om 00:00

© https://amazoncorporate.app.box.com/
Ari Aster, de maker van Hereditary, komt wederom met een luguber verhaal.

De Amerikaanse student Dani (Florence Pugh) gaat met een groepje op vakantie naar Zweden. Daar bezoeken ze in een afgelegen dorpje het bijzondere Midzomerfeest dat een commune daar eens in de negentig jaar organiseert.

Midsommar

Dani heeft het op zich wel naar haar zin, maar zit ook met een relatieprobleem. Deze reis zou ervoor kunnen zorgen dat ze weer meer naar elkaar toe groeien, maar na een tijdje merkt ze dat er allerlei lugubere dingen gebeuren. De rituelen lijken op het eerste gezicht onschuldig, maar ze worden van kwaad tot erger.

Ari Aster

Filmregisseur Ari Aster wordt op dit moment gezien als één van de grootste talenten in Hollywood.

In 2018 bracht hij zijn eerste speelfilm uit: Hereditary. Naast de regie was hij ook verantwoordelijk voor het script. Men sprak gelijk over één van de engste horrorfilms ooit gemaakt. Hereditary werd gelijk geplaatst in het rijtje klassiekers met The Shining en The Exorcist

Slechts een jaar later, in 2019, kwam hij met een opvolger: Midsommar. Wederom zelf geschreven en ook weer hard op weg een cultklassieker te worden. Wat Midsommar zo bijzonder maakt, is het feit dat alle scènes zich afspelen bij daglicht. Ga maar na, bijna elke horrorfilm moet het juist hebben van scènes die zich afspelen in het donker. 

Meer over