Mijn vader de gelukszoeker

De reis van Nadia Moussaid en haar vader vordert

NPO 2 - zondag 27 maart om 20:23

© VPRO
Samen met haar vader Alice maakt Nadia Moussaid in Mijn Vader de Gelukszoeker een reis naar Marokko, het land dat hij achterliet om in Europa het geluk te zoeken. Onderweg zien ze hoe Europa in de afgelopen decennia is veranderd voor migranten.

In het drieluik Mijn Vader de Gelukszoeker volgt Nadia Moussaid de weg die haar vader 45 jaar geleden aflegde van Marokko naar Nederland, maar dan in omgekeerde richting.

Nadia Moussaid

Tijdens het maken van deze persoonlijke documentaire leerde de presentatrice haar vader beter kennen. “Het besef dat deze stadsjongen op zo'n jeugdige leeftijd al dit avontuur aanging, kwam pas tijdens de trip in volle omvang bij mij binnen”, vertelt Moussaïd in Broadcast Magazine. “Een echte overlever. Op straat geleefd, uit prullenbakken gegeten. Hij ging voor vrijheid, een beter leven.”

Mijn Vader de Gelukszoeker 

Met de documentaire hoopt ze het begrip ‘gelukszoeker’ een minder negatieve lading te geven en te laten zien wat migratie betekent. “Migratie is universeel, maar betekent altijd heel veel voor familie.”

Meer over