Mijn vader de gelukszoeker

Nadia Moussaid en vader sluiten reis af in Mijn Vader de Gelukszoeker

NPO 2 - zondag 3 april om 20:18

© VPRO
In de laatste etappe van hun reis naar Marokko komen vader en dochter Alice en Nadia Moussaid aan in Fez. Ze worden in deze aflevering van Mijn Vader, de Gelukszoeker begroet door familie, maar Marokko blijkt in de tussenliggende jaren ingrijpend te zijn veranderd.

Eind jaren 70 reisde de zeventienjarige Alice Moussaid van zijn geboorteland Marokko kriskras door Europa, om neer te strijken in Nederland. In Mijn Vader de Gelukszoeker doet Nadia Moussaid samen met haar vader Alice die reis van toen nog eens over.

Nadia Moussaid

Onderweg ontdekt ze dat ze veel nog niet wist over haar vader: “Dankzij zijn keuze om als illegaal te vertrekken, leid ik nu een welvarend leven vol kansen en vrijheid in Nederland. Maar welke prijs heeft hij daarvoor betaald?”

Mijn Vader de Gelukszoeker

In de derde en laatste aflevering eindigt de reis waar hij ooit begon: in de Marokkaanse stad Fez, waar de achtergebleven familie nog steeds woont. Alice moet constateren dat niet alleen Europa erg is veranderd, maar dat ook het Marokko van 45 jaar geleden niet meer bestaat.

Meer over