Mijn vlakke land

Kefah Allush trapt Mijn Vlakke Land af in Groningen met Jacques d’Ancona

NPO 2 - maandag 23 oktober om 18:31

© ANP Kippa/Koen van Weel
Kefah Allush spreekt in Mijn Vlakke Land af met BN’ers om te horen welke verbinding ze hebben met de grond waarop ze leven. In deze eerste aflevering is hij in Groningen, waar Jacques d’Ancona over zijn liefde voor de provincie vertelt.

Jacques Brels nummer Le Plat Pays uit 1962 komt op bij naamgenoot Jacques d'Ancona wanneer hij door het Groningse landschap reist. Over zijn liefde voor Groningen - de provincie waar hij ter wereld kwam en nog steeds vlakbij woont - vertelt hij in Mijn Vlakke Land.

Kefah Allush presenteert Mijn Vlakke Land

Kefah Allush presenteert een nieuw seizoen van dit programma in aanloop naar de Nationale Klimaatweek, die 30 oktober van start gaat. Hierin spreekt hij opnieuw met BN’ers af om te horen welke verbinding ze hebben met de grond waarop ze leven.

Groningen met Jacques d’Ancona

In Groningen ontmoet Allush naast Jacques d’Ancona ook vrienden Wilco en Arnold. Samen geven ze een dode otter een laatste rustplaats in de natuur. Verder gaat de presentator aan de slag met een flammkuchen. De ingrediënten hiervoor zoekt hij op het volkstuincomplex Tuinwijck.

Meer over