Mile 22

Mark Wahlberg moet naar het vliegveld in Mile 22

RTL 7 - donderdag 25 april om 20:27

© Metro Films
Een Amerikaanse elite-eenheid moet in Mile 22 een belangrijke getuige veilig een Aziatisch land uit smokkelen. Dat is nog niet zo eenvoudig.

James Silva (Mark Wahlberg) staat aan het hoofd van de geheime elite-eenheid Overwatch. Die komt in actie als diplomatie en militair ingrijpen geen optie zijn.

Mile 22

In Mile 22 moeten Silva en zijn mannen radioactief materiaal veiligstellen. Die missie mislukt. Toch is er nog geen man overboord: informant Li Noor (Iko Uwais) weet waar het spul is. Hij wil de locatie alleen prijsgeven als hij asiel krijgt in Amerika.

Silva en zijn Overwatch-collega’s moeten Li Noor van de Amerikaanse ambassade in een Zuidoost-Aziatisch land naar het vliegveld escorteren. Het is maar een klein stukje rijden, 22 mijl, maar de route loopt dwars door het centrum van de politiestaat. En er zijn nogal wat mensen die liever hebben dat Li Noor het vliegtuig niet haalt.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg gaat in Mile 22 het betere beuk- en knalwerk niet uit de weg. Zijn tegenspeler laat zich ook niet onbetuigd.

De Indonesische acteur Iko Uwais heeft ook wel vaker met het actiebijltje gehakt. Je kunt hem bijvoorbeeld kennen van de snoeiharde The Raid-films. Daarnaast was hij in 2015 ook te zien in Star Wars: Episode VII – The Force Awakens.

Meer over