Million dollar island

Verraad, strijd en vriendschap in survival reality programma Million Dollar Island

SBS 6 - zondag 6 maart om 21:30

© MaxMore / Talpa
Een onbewoond eiland. 100 wildvreemden. 2 maanden overleven. Eén miljoen euro aan prijzengeld. Dat zijn de elementen van het nieuwe survivalprogramma Million Dollar Island dat vanaf vanavond te zien is op SBS6.

Het nieuwe survival realityprogramma Million Dollar Island klinkt als een spannende speelfilm. Op het strand van een zonovergoten eiland in de Filipijnen spoelen honderd totaal verschillende Nederlanders aan. Oud, jong, man, vrouw, sportief en minder atletisch, allen komen ze om met een smak geld naar huis te gaan. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Million Dollar Island

Dit nieuwe survival reality programma werkt namelijk als volgt: de honderd deelnemers krijgen aan het begin allemaal een polsbandje dat 10.000 euro waard is. De komende twee maanden kunnen ze door middel van het spelen van spellen meer polsbandjes winnen óf door vriendschap te sluiten met de juiste personen. Mensen die opgeven of verplicht vertrekken, moeten namelijk hun bandje aan een achterblijver naar keuze geven. 

Dennis van der Geest

In de eerste aflevering kijkt presentator Dennis van der Geest gefascineerd toe hoe uit het niets kampen en groeperingen ontstaan. Million Dollar Island is namelijk niet alleen een next level survivalprogramma. Het is ook een fascinerend sociaal experiment waarin het draait om hechte vriendschappen, onvoorstelbaar doorzettingsvermogen en geheime samenzweringen.

Million Dollar Island is vanaf 6 maart iedere zondag om 21:30 uur te zien op SBS6 gevolgd door het napraatprogramma bij Amazon Prime Video. Dit wordt gepresenteerd door StukTV'er Giel de Winter.

Meer over