Minari

Steven Yeun wil zijn Amerikaanse droom waarmaken in Minari

CANV - zondag 23 juli om 22:05

© Plan B Entertainment
Een Koreaans-Amerikaanse gezin Yi verhuist in de film Minari naar Arkansas om hun eigen Amerikaanse droom waar te maken. De nieuwe omgeving brengt veel uitdagingen met zich mee.

In de jaren 80 verhuist een jong Koreaans gezin van Californië naar Arkansas. Vader Jacob (Steven Yeun) heeft er een woonwagen met een lap grond gekocht.

Minari

Daar wil hij zijn Amerikaanse droom waarmaken: een boerderij die Koreaanse gewassen verbouwt voor de groeiende Koreaanse bevolking van grote steden in de VS.

Ondertussen werken zijn vrouw Monica (Yeri Han) en hij fulltime om de rekeningen te kunnen betalen. Dat trekt een zware wissel op hun relatie, en op hun jonge kinderen David en Anne.

Meer dan een verhaal over hun worstelingen is dit een in warme kleuren gefilmde serie vignetten die soms hoopvol zijn en soms juist de schijnbare hopeloosheid van de situatie verbeelden.

Regisseur Lee Isaac Chung baseerde het scenario deels op zijn jeugd in een woonwagen in Ozark, Arkansas. Dat maakt Minari tot een persoonlijke, intieme film, die voelt als een tot leven gewekte jeugdherinnering.

Youn Yuh-jung

Minari werd erg lovend ontvangen. De film kreeg zelfs zes Oscarnominaties, waaronder de prijs voor beste film. Daarvan werd er één verzilverd: beste vrouwelijke bijrol voor Youn Yuh-jung. Ze speelt de moeder van Monica, die bij het gezin intrekt.

Yuh-jung is een grote ster is Zuid-Korea en vond het wel fijn om in de Verenigde Staten te werken, waar ze niet overal herkend werd.

Meer over