Mindf*ck

Victor Mids pakt Najib bij de neus

NPO 1 - zaterdag 20 november om 20:35

© AVROTROS
Victor Mids vervolgt in deze aflevering van Mindf*ck zijn tocht door Nederland en strijkt ditmaal neer op de Veluwe in het Kröller-Müller museum. Daar laat hij met behulp van abstracte kunst een onverklaarbare illusie zien. Ook fopt hij Najib Amhali.

Victor Mids doorkruist Nederland in dit seizoen van Mindf*ck. Hij begon in Midsland op Terschelling en is nu te vinden op de Veluwe waar hij neerstrijkt in het Kröller-Müller Museum. Behalve de op een na grootste collectie Van Goghs heeft het museum ook veel abstracte kunst. Deze werken zijn voor brede interpretatie vatbaar en daardoor uitstekend geschikt voor de onverklaarbare, maar uiterst kunstzinnige truc die Mids wil uithalen.

Najib Amhali

Daarnaast laat hij zien hoe makkelijk het is om via de televisie gedachten te kunnen lezen. Deze week heeft hij ook weer twee verbijsterende illusies voorbereid voor een BN’er. Zijn nieuwste slachtoffer is komiek Najib Amhali. Hij heeft Victor geboeid en opgesloten, maar zijn bevrijding is uiteraard een kwestie van tijd.

Meer over