Mirakel n°71

MS-patiënt Nathalie Basteyns hoopt op een wonder in driedelige docuserie Mirakel n°71

NPO 2 - woensdag 10 april om 22:17

© VRT./ KRO-NCRV
Al acht jaar zit de Vlaamse regisseur Nathalie Basteyns door MS in een rolstoel. In de driedelige documentaireserie Mirakel n°71, die vandaag start, gaat ze met een vriendin en haar verpleger naar het Franse bedevaartsoord Lourdes.

In Lourdes, dáár moet het gebeuren. De Vlaamse regisseur Nathalie Basteyns heeft haar hoop gevestigd op het bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën. Door de ziekte multiple sclerose (MS) is ze al acht jaar afhankelijk van een rolstoel en dat moet nu maar eens klaar zijn. “Ik ben wel een beetje zenuwachtig”, zegt ze in Mirakel n°71 tegen haar goede vriendin, programmamaker Lieve Blancquaert, “stel je voor dat ik over een week kan lopen”.

Nathalie Basteyns

Deze driedelige documentaireserie volgt Basteyns op haar reis, die ze maakt met Blancquaert en haar verpleger Gustave Dikumueni. In deze eerste aflevering vertelt ze haar neuroloog over de plannen om naar Frankrijk te rijden en brandt ze een kaars in de Lourdesgrot van Oostakker. En voor vertrek neemt Basteyns afscheid van haar geliefden.

Wanneer is Mirakel n°71 op televisie te zien?

De documentaireserie Mirakel n°71 is vanaf 10 april iedere woensdag om 22:18 uur te zien op NPO2.

Meer over