Penoza: The Final Chapter

Carmen van Walraven is terug in Penoza: The Final Chapter!

NPO 3 - maandag 16 januari om 20:27

© Boris Suyderhoud Photography
In de allerlaatste aflevering van de populaire serie Penoza zagen we dat Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) werd doodgeschoten. Althans, zo leek het. In Penoza: The Final Chapter blijkt dat ze nog leeft.

Carmen woont tegenwoordig in een plaatsje in Canada. Ze werkt er als serveerster en leidt verder een teruggetrokken leven. Totdat een collega last krijgt van een opdringerige ex en Carmen haar te hulp schiet. Gevolg: ze wordt opgepakt voor moord en uitgeleverd aan Nederland.

Penoza: The Final Chapter 

Terug in eigen land moet ze samen met rechterhand Luther (Raymond Thiry) en haar familie een Mexicaans drugskartel het hoofd zien te bieden. Gaat het Carmen nu wel lukken om het criminele circuit voor eens en altijd achter haar te laten?

Kijkcijferhit

De serie Penoza trok bijna een miljoen kijkers per aflevering. Toch werd al na vier seizoenen de stekker getrokken uit één van de meest succesvolle Nederlandse series ooit. Het einde was voor veel fans erg onbevredigend en de makers werden daarom overgehaald om in plaats van nog een seizoen, deze film te maken. 

De serie moest het vooral hebben van de personages en hoe zij zich door de jaren heen ontwikkelden. Deze film moet het meer hebben van actiescènes en andere thrillerelementen. Dat levert een vakkundig gemaakt einde aan het Penoza-verhaal op.

Ook de film was met meer dan 500.000 bezoekers een hit, sterker nog: het was de best bezochte Nederlandse film van 2019.

Meer over