Sin City

Mickey Rourke wil wraak in Sin City

RTL 7 - maandag 30 mei om 22:14

Basin City is niet zomaar een stad. Criminelen, prostituees en onfrisse types maken er de dienst uit. Het is dus levensgevaarlijk in Basin City, zo merken we in de film Sin City. Maar het is ook een opwindende stad.

Het is de grootste uitdaging van het verfilmen van een stripboek: de sfeer van de tekeningen levend houden. Robert Rodriguez en Frank Miller slagen daar in deze verfilming van Millers Sin City-comics glansrijk in.

Sin City

De hele film oogt als een tot leven gewekt stripboek. Millers duistere tekenstijl – veel zwart-wit, met alleen wat kleuraccenten voor details als ogen en bloed – werkt op het witte doek al net zo goed als op papier.

De verhaallijnen rond ruwe bolsters als Marv (Mickey Rourke), Hartigan (Bruce Willis) en Dwight (Clive Owen) en femme fatales als Nancy (Jessica Alba) en Gail (Rosario Dawson) doen daarbij niet eens zo ter zake.

De film draait om de oogverblindend mooie stijl en de donkere sfeer. Sin City is als een duistere film noir, maar dan net een tandje vuiger.

Jessica Alba

Pas toen ze haar contract al had getekend ontdekte Jessica Alba dat haar personage een aantal behoorlijk pikante scènes heeft in Sin City. Alba weigerde de naaktscènes te doen die in het oorspronkelijke script stonden.

Dat kon regisseurs Robert Rodriguez en Frank Miller niet veel schelen: ze hadden al lang gezien dat de film helemaal geen naakt nodig had.

Naast Robert Rodriguez en Frank Miller heeft Sin City nóg een regisseur. Bij wijze van vriendendienst regisseerde Quentin Tarantino een scène in de film: die waarin Dwight en Jackie Boy (Benicio Del Toro) in de auto zitten voordat de politie Dwight van de weg haalt.

Meer over