The Boondock Saints

Norman Reedus als wraakengel in The Boondock Saints

RTL 7 - zaterdag 11 maart om 20:00

© https://guidatv.sky.it
De politie van Boston is niet opgewassen tegen de criminaliteit in de stad. Twee broers besluiten de hermandad dan maar een handje te helpen in de film The Boondock Saints.

Boston gaat gebukt onder corruptie en criminaliteit. En de plaatselijke politie kan of wil er niet genoeg aan doen.

The Boondock Saints

De Iers-Amerikaanse tweelingbroers Connor (Sean Patrick Flanery) en Murphy (Norman Reedus) zijn dat wel zo'n beetje zat. En ze zijn ook voor niemand bang.

Wat heet: tijdens een uit de hand gelopen matpartij in een kroeg doden de broers per ongeluk een paar Russische maffiatypes. Omdat ze goede katholieken zijn, geven ze zichzelf aan bij de politie.

Die laat de broers in The Boondock Saints bijna meteen weer vrij. Voor Murphy en Connor is dat een teken van God: ze zijn voorbestemd om de straten van Boston schoon te vegen.

En dat doen ze dan ook. De broers houden flink huis in de Bostonse onderwereld, maar geen haan die ernaar kraait.

Of nou ja, eentje dan. FBI-agent Paul Smecker (Willem Dafoe) probeert de gebroeders McManus in de kraag te vatten. Maar eigenlijk is ook hij onder de indruk van hun werk.

Norman Reedus

Norman Reedus had al wat acteerklussen op zijn naam staan. Met zijn rol in The Boondock Saints had hij zijn eerste culthit te pakken.

Toch zou het nog een tijd duren voordat Reedus écht doorbrak. Dat gebeurde pas toen hij in 2010 as Daryl Dixon zijn opwachting maakte in de zombieserie The Walking Dead.

Meer over