The Kitchen

Drie powervrouwen aan het roer in misdaadfilm The Kitchen

Veronica - dinsdag 4 april om 22:44

© Filmdepot
Deze dames nemen in The Kitchen het stokje over van hun maffia-echtgenoten

New York, 1978. Tussen 8th Ave en de Hudson River beheerst de Ierse maffia twintig blokken van een ruige wijk in New York City die bekend staat als Hell's Kitchen. Als drie maffialeden in de bak belanden, moeten hun vrouwen Kathy (Melissa McCarthy), Ruby (Tiffany Haddish) en Claire (Elisabeth Moss) zelf zien rond te komen. Little Jackie, de Ierse maffiabaas van de drie opgepakte mannen, belooft dat hij goed voor deze vrouwen zal zorgen.

The Kitchen

Het blijken allemaal loze beloftes. De drie vrouwen hebben allen grote moeite om de touwtjes aan elkaar vast te knopen. Wanneer het water aan hun lippen staat en ze aankloppen bij Little Jackie, wuift hij hen weg. Wanneer blijkt dat zij niet de enigen zijn die twijfelen aan de leiderscapaciteiten van deze Jackie, besluiten ze zelf de schimmige zaakjes van hun echtgenoten over te nemen.

Het blijkt een schot in de roos, ze zijn niet alleen geboren leiders, maar ook meedogenloos.

Waargebeurd?

Hoewel gebaseerd op de gelijknamige strip, lijkt het plot erg op de echte Iers-Amerikaanse Westiesbende van weleer. De actrices in The Kitchen doen vooral denken aan het verhaal van de vrouwen van Jimmy Coonan en Mickey Featherstone. Nadat hun echtgenoten waren gearresteerd en naar de gevangenis werden gestuurd, besloot Edna Coonan samen met Sissy Featherstone, de maffiapraktijken van hun mannen op zich te nemen.

Meer over